Esenciální olej Lavandin “Niko”

Esenciální olej z lavandinu “Niko” se vyznačuje výrazným, komplexním aromatickým profilem. Kombinuje charakteristické složky levandulových silic a monoterpenů typických pro lavandiny, vysokým obsahem linaloolu 25,5%,  linalyl-acetátu21,1%, poměrně nízkého kafru 9,6%, velmi vysokého 1,8-cineolu 9,1%, vyššího borneolu 4,58%.

Odrůdu objevil pěstitel levandulí Lloyd R. Traven, majitel školky Peace Tree Farm v Pensylvánii v roce 2007.

 

190 Kč

Vlastnosti

Kosmetické a aromaterapeutické využití:

  • Výrazná bylinně-květinová vůně s jemně kafrovým charakterem
  • Oblíbená složka masážních a aromaterapeutických směsí
  • Vhodný do koupelových směsí a saunových vonných kompozic
  • Používá se v kosmetických přípravcích jako aromatická složka
  • Vhodný do vonných kompozic a přípravků určených k provonění prostoru
  • Uplatňuje se v přírodní parfumerii a při tvorbě vonných směsí

Země původu
Česká republika
Množství
5ml
Druh produktu
Esenciální olej
Aroma
levandulový • bylinný • svěží • kafrový • lehce eukalyptový • čistý
Způsob pěstování
Na poli
Část rostliny
Květenství
Konzervanty
Bez konzervantů
Přírodní složky
100 %
Způsob extrakce
Parní destilace
Recyklace
100 %

Ingredience

Lavandula hybrida oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*
* = přírozená součást oleje

Podle analýzy GC/MS publikované pro kultivar ‘Niko’ tvořily hlavní složky silice:

         Sloučenina         Obsah v EO (%)

  • Linalool 25,53
  • Linalyl-acetát    21,05
  • Kafr (camphor) 9,57
  • 1,8-cineol (eucalyptol)  9,10
  • Borneol 4,58
  • α-Terpineol       3,97
  • Terpinen-4-ol    3,52
  • Lavandulyl-acetát          3,52
  • Geraniol             1,36
  • Geranyl-acetát  1,51
  • Neryl-acetát      0,79
  • β-Myrcen           0,61
  • Limonen             0,80
  • trans-Linalool-oxid        0,62
  • Lavandulol         0,52
  • Caryophyllen    0,74
  • Caryophyllen-oxid         0,44
  • Bisabolol            1,87

Použití

O správném použití a dávkování éterického oleje se poraďte nejprve s certifikovaným aromaterapeutem. Do koupele přimíchejte 3-10 kapek. Při masáži nařeďte na 1 % v nosném oleji (14 kapek na 50ml oleje). Při inhalaci 1-2 kapky do misky s vodou. Pro obklady nařeďte na 1 % v hydrofilním oleji a vodě.

Upozornění:

  • Esenciální olej je koncentrovaná aromatická látka se silnými účinky. Dodržujte bezpečné dávkování.
  • Olej nepoužívejte vnitřně a nepoužívejte ho přímo na sliznice, nos, zvukovod atd.
  • Při aplikaci na kůži olej nepoužívejte neředěný. Může způsobit podráždění pokožky a vážné podráždění očí.
  • U citlivých osob může způsobit alergickou reakci na některou složku oleje. Alergeny jsou uvedeny ve složení výrobku a také v technické dokumentaci.
  • Nepoužívejte pro děti do věku 2 let.

Skladování

Uchovávejte na chladném, suchém a tmavém místě při teplotě ideálně mezi 5–15 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření ani vysokým teplotám.